OVIP Esszenciák – Variánskezelés raktárkezelő programmal
Érdeklődöm

A variánskezelés a webáruházak és boltosok számára biztosan nem új keletű kifejezés, azonban sokaknak meggyűlik a baja az ezzel kapcsolatos raktárkészlet kezelésével. Általánosságban elmondható, hogy sok olyan termék van a boltok polcain, amelyeknél egy típusból többféle variáció is létezik. Az ilyen termékek készletkezelése egy rémálom lehet, de nem az OVIP vállalatirányítási rendszer raktárkezelő programjában!

Vegyünk egy klasszikus példát a variánskezeléses termékre: adott egy póló, amit nyilván többféle színben és méretben is lehet kapni. Ennek a terméknek a kezelése egy webáruházban és raktárkezelő programban egyaránt kifejezetten bonyolult tud lenni, ha nem lehet összekapcsolni a termékeket. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy ha van 4 méretünk és annak 4 színe, akkor már rögtön 16 terméket kellene külön-külön feltölteni, és a látogató azonnal elveszne a sok termékben.

Ehelyett azonban meg lehet oldani, hogy az adott pólót egy termékként visszük fel, és ennek az adatlapján lehet kiválasztani a preferált színt és a méretet, azaz a termék variánsait.

Az egyedüli bonyolultság ebben az, hogy minden variációnak külön készlete is van, és ezeket a kereskedőnek fontos látnia a raktárkezelő programban, hogy lássa miből, mennyit kell rendelnie (például, hogy egy fehér L-es pólóból hány darab van jelenleg raktáron).

És itt jön a képbe OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjának új funkciója, a variánskezelés, amelyben össze lehet kapcsolni az azonos típusú termékek variánsait, és teljesen külön lehet kezelni a raktárkészletet, mindezt úgy, hogy a látogatónak a webáruház felületén mégis egy termékként jelenik meg. Így a vásárló is átláthatóan és kényelmes tud böngészni, és Ön is tökéletesen átláthatja készleteit a raktárkezelő programban.

Felkeltette érdeklődését vállalatirányítási rendszerünk variánskezelése? Ismerje meg raktárkezelő programunk további hasznos funkcióit is, mint a tömeges bevételezés, címkenyomtatás vagy szavatosságkezelés! Ha komplex vállalatirányítási rendszerre van szüksége, akkor is jó helyen jár, hiszen a raktárkezelő program mellett, számlázót, bolti modult és további irodai programokat is megtalál csomagajánlatainkban! Kérje ingyenes próbaverziónkat még ma!

 

Vissza