OVIP – NAV adatszolgáltatás online számlázó programmal
Érdeklődöm

Július 1-től lép érvénybe a NAV kötelező számlaadat-szolgáltatása, vagyis a 100 000 forint feletti áfát tartalmazó, cég (adóalany) felé kiállított számlák adatait július 1-jétől valós időben jelenteni kell az adóhatóság felé. Hogy teljesíteni tudjuk ezt a kötelezőséget vár ránk jó néhány technikai folyamat, regisztráció és beállítások.. ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani, ezért összeszedtük a folyamat lépéseit, melyet a cikkben képes illusztrációval elolvashat!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a hét elejétől már elvégezhető a regisztráció, ehhez viszont ügyfélkapus hozzáférésre van szükség. A regisztrációt annak kell végeznie, aki az adott vállalkozás nevében a NAV előtt törvényes képviselőként vagy állandó meghatalmazottként eljárhat. A számlázó programmal történő adatküldéshez az úgynevezett technikai felhasználót is létre kell hozni, amihez egy jelszó megadása, illetve a jogosultsági szint beállítása szükséges. Ez biztosítja azt, hogy az adatszolgáltató számlázó programja a számlák adatait emberi beavatkozás nélkül, időben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz.

Nézzük a lépéseket az OVIP számlázó program esetében!

1. lépés: Regisztráljon a https://onlineszamla.nav.gov.hu címen. (céges ügyfélkapu felhasználó szükséges hozzá)

2. Hozzon létre új technikai felhasználót.

 
 

3. A létrehozásnál engedélyezze a számla kezelést, és lekérdezést is!

 

4. Generáljon kulcsokat a felhasználónak.

 

5. A kapott kulcsokat a felhasználónévvel és jelszóval együtt állítsa be az OVIP beállítások modul, céges adatok menüpontjában.

 
 

6. Ellenőrizze az adatokat az "Ellenőrzés" gomb segítségével.

 

A fenti műveletek elvégzésével elkészült az adatbekötéssel, július 1-től valós időben jelentheti számláit a NAV felé!

OVIP-tipp: Regisztrálni július elseje után is lehet, de legkésőbb az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a műveletet!

Az OVIP számlázó program már felkészült a változásokra, folyamatosan lépést tartunk mind a technikai, mind a jogszabályi újításokkal, hogy tökéletesen kiszolgáljuk Ügyfeleink igényeit! Szeretné jobban megismerni programunkat? Nézzen szét vállalatirányítási rendszerünk weboldalán, fedezze fel az OVIP számlázó programban rejlő megannyi lehetőséget és további moduljainkat egyaránt!

Vissza