Ezért érdemes vállalatirányítási rendszerre váltani! Mi is az az ERP? Minden amit tudni kell róla.

Ezért érdemes vállalatirányítási rendszerre váltani!

 

Mi is az az ERP? Öszeszedtünk mindent, amit amit tudni érdemes róla!

Mindenki használja ezt a trendi kifejezést, de mit is jelent valójában az ERP? Az ERP az angol enterprise resource planning, azaz vállalati erőforrás-tervezés rövidítése. 

Egy ERP szoftver lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb vállalati folyamatokat egy központi rendszerben lehessen elvégezni és ne kelljen számos különböző alkalmazást használni az egyes munkafolyamatoknak elvégzésére. 

Mindezt az ERP szoftverek moduláris felépítése és az egyes modulok közötti szinkron kapcsolat teszi lehetővé.

 

Milyen típusú vállalatirányítási rendszerekkel találkozhatunk? 

Hagyományosan az ERP szoftvereket tőkeerős multinacionális cégek használták, mivel költséges volt a működtetésük, és egy egész IT-csapatnak kellett gondoskodni a szoftver telepítéséről és a karbantartásról.

Manapság ugyanakkor egyre több kis-és középvállalkozás is használ vállalatirányítási rendszert, köreikben pedig a bérelhető, havidíjas, felhőalapú ERP megoldások a legnépszerűbbek. 

Fontos megemlíteni, hogy ERP szoftverek piaca nagy átalakuláson és óriási fejlődésen esett át az elmúlt időben. Az egyes iparágakhoz iparág specifikus szoftvereket hoztak létre és a telepített megoldások helyett előtérbe kerültek az online, felhőalapú vállalatirányítási rendszerek. 

Éppen ezért egyes ERP-megoldások például a kiskereskedelmi üzletek sajátos igényeit szolgálják ki, mások az egészségügyi intézmények szükségleteit, megint más rendszerek pedig a turisztikai vállalkozások igényeit igyekeznek kiegyenlíteni. Aligha találkozhtaunk manapság olyan iparággal, amelynek speciális igényeihez még ne készült volna legalább egy vállalatirányítási rendszer. 

 

De miért jobb egy vállalatirányítási rendszer, mint több különböző alkalmazás? 

Ha egy cég nem használ vállalati szintű megoldást, akkor feltehetően több különböző programot használ az egyes munkafolyamatok kezelésére, rosszabb esetben Excel megoldásokkal dolgoznak.  Az Excel tábla hátrányairól bővebben ebben a cikkünkben olvashat. 

De miért nem hatékony, ha több különböző alkalmazással dolgozunk? 

Elsősorban azért, mert az egyes adatokat mindegyik programba külön fel kell vinni, amely sokkal több munkaórát eredményez. Ezen kívül sokkal nagyobb a hibázásnak a lehetősége is, amely maga után vonja a tévesen rögzített adatokból származó fals információt és akár rossz statisztikai adatokat. 

További hátulütője a több program használatának, hogy az egyes programok nem kommunikálnak egymással , így ha az egyik helyen módosítást végzünk, a módosított adat automatikusan nem kerül át a többi programba, azt nekünk kell manuálisan rögzíteni, amely szintén rengeteg időt és energiát emészthet fel. 

 

Miért érdemes modern, felhőalapú vállalatirányítási rendszert használni? 

Ha a fentiek önmagában már nem voltak elég meggyőzőek, akkor az alábbiakban összeszedtük, hogy mi miért is javasoljuk a komplex vállalatirányítási megoldások alkalmazását a különálló programok helyett!

1. Egyetlen rendszerből irányíthatod a bizniszed összes munkafolyamatát! 

A modern ERP-megoldások egyik fő előnye, hogy számos alapvető üzleti folyamatot lehet egyetlen felületen kezelni. Mivel az összes modul ugyanazt az adatbázist használja, ami folyamatosan frissül, így a friss adatok valós időben, minden felhasználó számára elérhetőek.

A moduláris felépítéséből és a modulok közötti szinkronizációból adódóan pedig nem kell programelemenklént elvégezni az egyes adatok módosítását, ezt automatikusan elvégzi a rendszer helyettünk! 

2. Folyamatos frissítések és újabb funkciók, fejlesztési díj nélkül! 

A szoftvernek a fejlesztői folyamatosan gondoskodnak a program karbantartásáról és felhasználó igényeken alapuló új funkciók kerülnek be, amelyekért külön fizetni sem kell! 

3. Naprakész statisztikai adatok! 

Az előre tervezés szempontjából elengedhetetlen, hogy komplexen átláthassuk cégünk egyes mutatóit és erre alapozva hozhassuk stratégiai döntéseket. Egy modern ERP rendszer a legfrissebb jelentési követelményeknek is könnyedén megfelel és szerteágazó statisztikai adatokkal szolgál, melyekre támaszkodva jó döntéseket hozhat!

4. Nagyobb hatékonyság kevesebb energiabefektetéssel! 

Racionalizálja és automatizálja az alapvető üzleti folyamatokat, hogy a szervezetben mindenki többet tudjon elvégezni kevesebb erőforrással. Az ERP rendszer használatának egyik előnye, hogy az automatizálás és az integráció révén a rendszer növeli a szervezet termelékenységét, miközben csökkenti az idő- és munkaerőköltségeket. 

 

Még új vagy a vállalatirányítási rendszerek világában és szívesen kipróbálna egyet? 

Az OVIP felhőalapú vállalatirányítási rendszerünkkel kiaknázhatja a cégében rejlő lehetőségeket és maximalizálhatja vállalkozása hatékonyságát! Kattintson, kérjen ingyenes OVIP teszt fiókját még ma és tapasztalja meg első kézből Ön is az OVIP nyújtotta megkérdőjelezhetetlen előnyöket! Szolgáltatóknak, kereskedőknek és webshop üzemeltetőknek kialakított csomagajánlataink közül mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb megoldást!Tekintse meg csomagajánlatainkat!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!