OVIP Raktárkezelő Számlázó program beszerzés deviza euro forint

Hogyan lehet az OVIP-ban a devizás beszerzéseket egyszerűen és gyorsan kezelni?

A devzában történő szállítói rendeléseket, beszerzéseket az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Beszerzés, Raktárkezelő és Kiadáskezelő programjaiban lehet kezelni, hasonlóan a forintban történő beszerzésekhez.

A szállítói rendeléseket, beszerzéseket érdemes mindig a Beszerzés programban kezdeni!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Beszerzés programja kifejezetten a szállítók felé leadandó, illetve leadott rendelések kezelésére, menedzselésére lett kialakítva. Lehetőség van a beszerzési bizonylatok kézzel történő rögzítésére is, de hatékonyan felhasználható a "Beszerzés generátor" funkció is, amelynek a segítségével egyszerűen és gyorsan, néhány kattintással összeállítható a szállító partner felé a rendelés. Amennyiben meg van nyitva szerkesztésre egy beszerzési bizonylat, abban az esetben a képernyő kezelőfelületén megadható a pénznem is, amennyiben nem forintban történik a rendelés. Deviza kiválasztásakor a program automatikusan letölti az aznapi hivatalos MNB devizaárfolyamot is, amelyet az árfolyam mezőben rögzít. Ezután a rendelési tételek összeállítása következik, majd pedig a beszerzési bizonylat rögzíthető. A már elmentett beszerzési bizonylatok szükség szerint bármikor módosíthatóak, és természetesen a deviza árfolyama is bármikor módosítható. Mivel a beszerzési bizonylat nem mozgat készletet, ezért a beszerzési bizonylaton csak devizában vannak rögzítve az árak.

Amennyiben az áru megérkezik, a beszerzési bizonylatból egy kattintással a Raktárkezelő pogramban raktári bevételezés is készíthető!

Az áru megérkezésekor a beszerzési bizonylaton ellenőrizni lehet, hogy minden tétel megérkezett-e, változott-e valamelyik termék ára, illetve mennyisége. Ilyenkor a beszerzési bizonylat még módosítható, a tényleges adatokhoz hozzáigazítható. Devizás beszerzés esetén érdemes az aznapi árfolyamra átírni a beszerzési bizonylaton az árfolyam mező tartalmát. Abban az esetben, ha minden termék beérkezett, és minden termék mellett a "Beérkezett" jelölőnégyzet ki van pipálva, akkor a beszerzési bizonylaton megjelenik a "Bevételezés készítése" gomb, amelyre kattintva az OVIP Vállalatirányítási Rendszer a felhasználót a Raktárkezelő programba irányítja, a raktári bevételezés felületre. A bevételezési felületen láthatóak azok az adatok, amelyek a beszerzési bizonylaton is szerepeltek, és a bevételezési felületen már nemcsak devizában, hanem forintban is szerepelnek a devizás tételek. A bevételezés elmentésekor a program a forintban megadott értékkel vételezi be az árut a raktárkészletbe, de a bevételezési bizonylaton megtalálhatóak az árak devizában is.

Az OVIP Vállalatirányítási rendszerben Kiadáskezelő programjában is kezelhetőek a devizás számlák!

Amikor a devizás árubeszerzésről a számla megérkezik, az OVIP Rendszer Kiadáskezelő programjában a bizonylat szintén könnyedén rögzíthető devizásan. Ki kell választani a megfelelő devizát, és a program itt is automatikusan letölti az aznapi hivatalos MNB devizaárfolyamot is, amelyet az árfolyam mezőben rögzít. A devizás számla természetesen a költségek listájában is devizásan jelenik meg, a Kiadáskezelő programban a költségek listázásakor lehetőség van pénznem szerinti szűrésre is.

Az OVIP Rendszer Raktárkezelő és Beszerzéskezelő programjai az OVIP Vállalatirtányítási Rendszer szerves részei!

Az OVIP Vállalatirányítási rendszer nemcsak kereskedőknek, webshop üzemeltetőknek hasznos, hanem a gazdasági élet számos más szereplőjének is letisztult felületű, gyors, és mégis hatékony vállalatirányítási alternatívát kínál. Az OVIP rendszerben az előbbieken kívül többek között van még Számlázó, Rendelésfeldolgozó, Munkanyilvántartó, Eszközkezelő és Bolti eladó program is. Ezek használatával az OVIP rendszert hatékonyan tudják használni kis- és nagykereskedők, webshop üzemeltetők, továbbá a szolgáltató szektorban működő vállalkozások is, például kivitelezők és szervizesek is!

Amennyiben Önök még nem használják az OVIP felhőalapú vállalatirányítási rendszerünket, és felkeltettük érdeklődésüket, nyugodtan keressenek bennünket elérhetőségeinken, és igény esetén természetesen ingyenes demófelületet is biztosítunk Önöknek.

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!