OVIP Vállalatirányítási Rendszer Számlázó és Raktárkezelő Program

Mi a teendő akkor, ha egy bolti eladásnál az ügyfél számlát kér?

Amennyiben egy vállalkozás terméket értékesít vagy szolgáltatást nyújt, abban az esetben a teljesítést követően számlát kell kiállítani. A számlakibocsátás helyett nyugta is kibocsátható, és a nyugtákat a legtöbb esetben pénztárgéppel kell kiállítani.

Mint az közismert, 2020. július 1-jétől a NAV rendszere részére a számlázó programoknak meg kell küldeniük minden olyan számla adatait, amelyet belföldi ÁFA alanyok részére bocsátották ki. Az online pénztárgépek évekkel ezelőtti bevezetésével pedig a pénztárgépek minden nyugta adatát szintén megküldik az adóhivatal rendszere részére.

Ugyanakkor még számos helyen alkalmazzák azt a helytelen, még az előző, 2008 előtti ÁFA törvény idejéből származó gyakorlatot, hogy amennyiben egy vásárló "ÁFÁ-s számlát" kér, azaz számla kiállítását igényli, akkor a kiállított számla értékét a pénztárgépbe is beütik, vagyis nyugtát is kiállítanak róla.

Ezzel a gyakorlattal az új szabályok alapján egy értékesítésől duplán küld adatot a vállalkozó a NAV rendszere részére, ez pedig adott esetben egy felesleges adóellenőrzést vonhat maga után.

Ennek oka az, hogy az értékesítés adatai a számlázó programból és az online pénztárgépből is megérkeznek a NAV-hoz, és a NAV-nál az időszaki ÁFA adatok jelentősen el fognak majd térni az ÁFA bevallásban megküldött adatoktól.

Egy értékesítésről tehát csak egyféle bizonylatot szabad kiállítani, számlát vagy nyugtát.

Abban az esetben, ha egy bolti eladás során a vásárló számla kiállítását igényli, akkor az a helyes gyakorlat, hogy vagy eleve a pénztárgéppel készítik el a számlát, vagy pedig a pénztárgéptől külön kiállított számla végösszegét a pénztárgépbe is felviszik pénzkészletét növelő egyéb mozgásként, nyugta kibocsátása nélkül.

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Bolti programjával az értékesítés könnyen és gyorsan elvégezhető a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben a Bolti program egy könnyen és gyorsan kezelhető program a boltosoknak, egyszerű felülettel, könnyű kasszakezeléssel, és vonalkód leolvasó használatának támogatásával. A Bolti program ráadásul folyamatosan együttműködik az OVIP Vállalatirányítási Rendszer többi programjával is, így többek között a Számlázó programmal, a Raktárkezelő programmal, a Kontrolling programmal is.

Az OVIP Vállalatirányítási rendszer a gazdasági élet szinte minden szereplőjének hasznos segítőtársa lehet!

Legyen Ön nagykereskedő, kiskereskedő, webshop üzemeltet, vagy éppen szolgáltató, az OVIP felhalapú Vállalatirányítási Rendszerrel könnyen és gyorsan tudja irányítani, menedzselni a vállalkozását!

Amennyiben Önök még nem használják az OVIP felhőalapú vállalatirányítási rendszerünket, és felkeltettük érdeklődésüket, nyugodtan keressenek bennünket elérhetőségeinken, és igény esetén természetesen ingyenes demófelületet is biztosítunk Önöknek.

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!