OVIP Rendszer Számlázó Raktárkezelő program deviza euró számla

EU-s számla kiállítása pofon egyszerűen

Az Európai Unión belüli értékesítés, azaz a Közösségen belüli értékesítés kezelése nagy körültekintést igényel. Először is azt kell eldönteni, hogy kell-e ÁFÁ-t felszámolni a számlázás során, avagy sem. Amennyiben a vevő rendelkezik közösségi adószámmal, akkor az azt jelenti, hogy valamely uniós tagállamban ÁFA fizetésre kötelezett, ebben az esetben fő szabály szerint mindig a vevő a saját hazájában állapítja meg és fizeti meg az ÁFÁ-t, ebben az esetben nem szabad ÁFÁ-t felszámolni a számlázás során. Abban az esetben azonban, ha a vevő nem rendelkezik közösségi adószámmal, akkor a hazai szabályok szerint szükséges az ÁFA megállapítása, és a számlában való szerepeltetése.

Számlázó programunkban az Európai Unión belüli értékesítés kezelésére saját, erre a célra létrehozott számlatömb használatát javasoljuk.

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Számlázó programjában korlátlan számú számlatömböt hozhatunk létre, amelyek egyedi sorszámozással bírnak, és teljesen külön kezelhetőek. Az egyes számlatömbökhöz egyedi betűazonosítók és egyedi bankszámlaszámok rendelhetőek, ily módon elkülönítve egymástól az egyes tömböket. Ennek megfelelően könnyedén létrehozható például egy külön számlatömb a Közösségen belüli értékesítés kezelésére is, például "EU" egyedi betűazonosítóval ellátva, és a bankszámla számhoz az eurós bankszámlaszámot megadva.

Számlázó programunkban az árfolyam lekérdezés is automatikus!

Amennyiben társaságuk a könyvelésükben a devizás tételek kiértékelésére a Magyat Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyamát használják, úgy nem szükséges az árfolyamot keresgélniük, számlázó programunk a teljesítés dátumának megfelelő hivatalos MNB árfolyamot automatikusan lekérdezi, ezzel is időt takarítva meg a számlázás során!

Számlatételek autmatikus átszámítása a választott devizára!

A forintban nyilvántartott termékek és szolgáltatások esetén Számlázó programunk az egyes tételek forintban nyilvántartott értékét automatikusan átszámítja a választott devizára, ily módon is meggyorsítva a számlázás folyamatát, ráadásul biztonságossá is teszi, hiszen mentesít az emberi tévedésekből eredő hibás számlázásoktól is.

A Számlázó program integrált része a teljes OVIP Vállalatirányítási rendszernek

Az OVIP Vállalatirányítási rendszer a gazdasági tevékenységek sokkal szélesebb körét felölelik, mint pusztán a számlázást. Az OVIP rendszer a Számlázó program mellett hatékony Raktárkezelő programot is tartalmaz, amely a kereskedők számára nyújt vonzó megoldásokat tevékenységük ellátásához, de rendszerünkben megtalálható a Munkanyilvántartó program is, amely viszont a szolgáltatási tevékenységet végző számára lehet hasznos segítség folyamataik kezelésében, menedzselésében.

Amennyiben Önök még nem használják az OVIP felhőalapú vállalatirányítási rendszerünket, és felkeltettük érdeklődésüket, nyugodtan keressenek bennünket elérhetőségeinken, és igény esetén természetesen ingyenes demófelületet is biztosítunk Önöknek.

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!