OVIP Esszencia – Kedvezmény és árlista kezelés

Nagykereskedők figyelem! - I. rész: Kedvezmény és árlista kezelés

Jó hírünk van a nagykereskedők számára, hiszen OVIP vállalatirányítási rendszerünkkel a kedvezmény és árlista kezelés még sosem volt ilyen egyszerű! Cikksorozatunk első bemutatjuk, hogyan válhat nagykereskedőként a partnerkezelés és árazás mesterévé.

Általánosságban elmondható, hogy a nagykereskedők partnereik számára az árazást különféle módon próbálják kezelni, olykor egészen kacifántos műveletekkel. Alapjában véve azonban kétféle módot különböztethetünk meg, az egyik a százalékos, a másik az árlistás kedvezmény rendszer. Lássuk részletesebben milyen előnyei és hátrányai vannak a két módszernek, és miben tud segíteni az OVIP vállalatirányítási rendszer!

Rendszerezés az alapoktól
A beállítások menüpontban megadhatja az alapokat: milyen termék kategóriái vannak, hol tárolja a termékeket, milyen állandó szövegek szerepeljenek a különféle bizonylatokon. Még figyelmeztető mondatot is megadhat, amely a bizonylatokon központi helyen kiemelésre kerül!

Százalékos kedvezmény rendszer
A legegyszerűbb fajtája a kedvezmény kezelésnek, ilyenkor a nagykereskedő a partnereit különböző kategóriákba rendezi, és %-os kedvezménnyel adja meg az adott partnerhez tartozó árazást.
Előnye, hogy ha változtatni szeretnének a mértékén, akkor csak egyszerűen kategóriánként átírják a %-ot. Hatalmas hátránya viszont, hogy ahol nem egységes a beszerzési árrés, ott torzul a haszon, hiszen előfordulhat, hogy egy terméken átlagosan 50% árrés is lehet, van ahol pedig csak 10%.

Árlistás kedvezmény rendszer
Ebben a verzióban sokkal kifinomultabban lehet az árazást meghatározni, hiszen a partnerkategóriákhoz minden terméknél egyedi árat lehet megadni.
Az abszolút előnye, hogy tökéletesen lehet az árrést optimalizálni minden terméknél, míg a százalékosnál ez csak akkor kivitelezhető, ha minden terméket ugyanazzal az árréssel kapjuk.
Hátránya, hogy a létrehozása viszonylag sok időt vesz igénybe, hiszen a raktárkezelő programban termékenként kell megadni az árlistához tartozó árat.

Hogyan működik?
Termékenként, vagy termék kategóriánként lehet megadni egy árlista árszorzót, ami a beszerzési árhoz viszonyít. A raktárkezelő programban, bevételezés során a rendszer nagyon egyszerűen a megmutatja, hogy a terméknél milyen áron van jelenleg az árlistákban a termék, és felajánl a megadott árszorzón kalkulált árat, melyet akár át is lehet írni az összeg kozmetikázása céljából.

OVIP-Pro: Igazi nagyágyúknak lehetőség van a két rendszert vegyíteni!
Adjon meg könnyedén egy árlistát, majd az árlistában szereplő partnereknek külön százalékos kedvezményt! Ezzel a módszerrel megmarad a gyors árváltozás lehetősége, de az árrést is figyelembe veszi a kedvezmény számolásnál a rendszer!

OVIP vállalatirányítási rendszerünk mind a három fent említett partnerkedvezmény számolást tudja kezelni! Keressen minket elérhetőségeinken, ismerje meg vállalatirányítási rendszerünket és tapasztalja meg online raktárkezelő programunkkal a gondtalan partnerkedvezmény és árlista kezelést!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!