OVIP Raktárkezelő Számlázó Bolti program könnyű kasszakezelés.

Könnyű kasszakezelés az OVIP-ban!

Az üzletekben használt pénztárgépek mindegyike rendelkezik napi nyitási és zárási funkcióval. Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Bolti értékesítő programja a könnyű, gyors és egyszerű értékesítést segíti elő, mégpedig a Raktárkezelő programmal szorosan együttműködve. Annak érdekében, hogy a kasszakezelés teljesen szinkronban legyen az OVIP Bolti értékesítési programjával, bevezettük a kassza időszaki, azaz napi nyitási és zárási funkciókat is. A funkciók használata nem kötelező, igény szerint be- és kikapcsolható.

A funkció használata esetén addig nem lehet elkezdeni egy bolti értékesítést, amíg a kassza nincs megnyitva. A nyitás során van lehetőség arra is, hogy címletenként adjuk meg a kassza nyitó összegét, de van lehetőség arra is, hogy egy összegben rögzítsük be a nyitó összeget. A nyitás után a bolti értékesítés természetesen megkezdhető.

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben az egyes programok, azaz modulok egymással szorosan együttműködnek. A Bolti értékesítési programban nemcsak a Raktárkezelő programban meglévő termékeket lehet értékesíteni, hanem például szolgáltatásokat is, amelyek a Raktárkezelő programban nem járnak készletmozgással. Van lehetőség a Munkanyilvántartó programban kezelt munkáknak a bolti modulban történő értékesítésére is néhány kattintással, abban az esetben, ha az ügyfél nem kér számlát, így elegendő egy nyugtás értékesítés is. Azok a felhasználók, akik egyszerre üzemeltetnek fizikai üzletet és webshopot is, és a webshopos megrendelést az üzletben szolgálják ki, akkor a Rendelésfeldolgozó programból a webes megrendelés tartalmát is könnyen és gyorsan értékesíthetik a Bolti programban is. Természetesen abban az esetben, ha az ügyfél vásárlás során, vagy utólag számlát igényel, akkor bármelyik bolti értékesítésről a Számlázó programban számla is kiállítható, akár az értékesítés folyamán, vagy akár utólag is.

A kassza zárásakor, ami általában az üzlet zárásakor történik, nincs más teendő, csak el kell indítani a zárási funkciót, ahol szintén van lehetőség arra, hogy címletezés nélkül, egy összegben adjuk meg a záró összeget, de itt már érdemesebb a címletezés funkcióval felrögzíteni a záró pénzkészletet.

Az OVIP Bolti értékesítő programja nem mondja meg előre, hogy mennyi pénznek kell lenni záráskor a kasszában, de természetesen kiszámolja. Miután a felhasználó beírta a záró összeget, a program összehasonlítja a kiszámolt záró összeget a felhasználó által megadott záró összeggel, és abban az esetben, ha a két összeg eltér, a zárás nem fejezhető be. Ilyenkor meg kell keresni az eltérés okát. Természetesen van lehetőség arra, hogy újabb bizonylatok kerüljenek rögzítésre a Bolti értékesítési programban, ha az eltérés oka az, hogy valamely gazdasági esemény nem lett felrögzítve az OVIP-ba, vagy pedig nem megfelelő adatokkal lett felrögzítve. A zárási folyamat bármikor folytatható, és ha a program által kiszámolt záró összeg megegyezik a felhasználó által megadott záró összeggel, akkor a zárási folyamat befejezhető, a kassza lezárható. Természetesen nagyon fontos, hogy az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben tárolt adatok összhangban legyenek a pénzárgépben tárolt adatokkal.

Az OVIP Bolti programja természetesen eltárolja az egyes zárási adatokat is, azaz, hogy melyek azok a bizonylatok, amelyek a nyitás és a zárás között keletkeztek, és hogy a záró összeg mi alapján lett kiszámítva. Ezek a zárások utólag is bármikor megtekinthetőek.

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer egy összetett rendszer, amely a Bolti értékesítési program mellett tartalmaz még többek között Raktárkezelő, Számlázó, Munkanyilvántartó programokat is, szükség esetén webshopos integrációval. Ennek megfelelően az OVIP Vállalatirányítási rendszert a gazdasági élet szinte minden szereplőjének ajánlani tudjuk, legyen az kiskereskedő, nagykereskedő, vagy akár szervizet üzemeltető vállalkozás is!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nyugodtan igényeljen ingyenesen igénybe vehető tesztfelületet, és minden kötöttség és kockázat nélkül próbálja ki a programunkat!

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!