OVIP Vállalatirányítási és Raktárkezelő Program termékvariáns

Mit kell tudni a termékvariánsokról?

A kereskedelemben gyakran előfordul, hogy egy termékből többféle variáció is van, például mert egyféle ruhadarabot több színben és méretben is lehet kapni. Ezeknek a termékeknek a kezelése azonban a gyakorlatban korántsem olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre látszik.

Mi a különbség a termékváltozat és a termékvariáns között?

Az elnevezések hasonlósága ellenére a kettő között a különbség hatalmas. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy áruházunkban pólókat is árulunk, különböző méretben és színben.

Az egyik készletkezelési módszer az, ha ezeket a termékeket egyetlen termékként tartjuk nyilván, egyetlen cikkszámmal, és egy összesített készletértékkel. Ebben az esetben az egyes színek és méretek egy adott termék változatainak tekinthetőek. Ennek a módszernek a látszólagos előnye az, hogy viszonylag kevés adminisztrációt igényel. Ugyanakkor óriási hátránya, hogy pusztán a raktárkezelő programunkból csak azt tudjuk megállapítani, hogy összesen hány darab ilyen termékünk van, de azt, hogy az egyes színekből, méretekből hány darab van, azt csak úgy tudjuk megállapítani, hogy fizikailag megszámoljuk a termékeket. Vagyis, ha egyfajta pólót egyetlen termékként kezelünk, akkor pusztán a készletadatokból nem tudjuk megmondani, hogy hány darab fehér, kék, vagy éppen sárga póló van a raktárunkban.

A másik készletkezelési módszer az, ha ezeket a termékeket külön-külön termékekként tartjuk nyilván, egyedi cikkszámokkal, és egyedileg nyilvántartott készletértékekkel. Ebben az esetben az egyes színek és méretek egy adott termék variánsainak tekinthetőek. Ennek a módszernek a látszólagos hátránya az, hogy kezdetben jóval nagyobb adminisztrációs munkát igényel, ugyanakkor óriási előnye az, hogy hosszú távon stabil és megbízható készletkezelést tesz lehetővé. A mostani példánkból kiindulva, csupán a raktárkezelő programunkból meg tudjuk állapítani azt, hogy az adott pólóból hány darab fehér, kék, vagy éppen sárga színű van a raktárunkban.

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő Programja a termékvariánsok kezelését támogatja!

Ennek az az oka, hogy az OVIP raktárkezelő programja zárt rendszerben, követhetően és átláthatóan kezeli a raktárkészletet, ennek a személetnek pedig csak a termékvariánsok kezelése felel meg. Ugyanakkor az OVIP Raktárkezelő Programjában az egyes termékvariánsok könnyedén egymáshoz kapcsolhatóak, akár a termékadatlapon kézzel beállítva, de akár tömeges művelettel is. Arra is van lehetőség, hogy az egyes termékvariánsokhoz tartozó képek tömegesen kerüljenek feltöltésre, így ezzel is a könnyű és gyors munkavégzést támogatjuk. Az OVIP raktárkezelő programjában megtalálható hasznos funkciókkal tehát gyakorlatilag minimálisra csökkentjük a termékvariánsok kezelésével járó többlet adminisztrációs munkát, ugyanakkor biztosítjuk a pontos készletkezelés óriási előnyeit!

És mi a teendő akkor, ha egy felhasználó különböző okok miatt továbbra is csak a termékváltozatokkal szeretne dolgozni?

Ez általában akkor szokott előfordulni, ha valaki olyan webshopot üzemeltet, amely egyaránt kezeli mind a termékváltozatokat, mind pedig a termékvariánsokat,  és a felhasználó nem kíván termékvariánsokat kezelni. Ilyenek például az UNAS webáruházak, ahol mindkét funkció rendelkezésre áll. Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerrel természetesen ez is megoldható, az OVIP Rendelésfeldolgozó programja átveszi a termékváltozati adatokat is, de természetesen külön készletkezelést nem biztosít az egyes termékváltozatokhoz.

Szeretné megtekinteni, kipróbálni, hogy az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő Programjával hogyan kezelhetőek a termékvariánsok?

Ennek semmi akadály nincs! Kérésre tesztfelületet tudunk biztosítani, ahol az OVIP Vállalatirányítási Rendszer teljes funkcionalitást meg tudják ismerni, ki tudják próbálni! Ugyanis az OVIP egy összetett rendszer, amelyben a raktárkezelő program mellett rendelésfeldolgozó, számlázó, bolti eladó és munkanyilvántartó programok is helyet kaptak. A tesztfelület biztosítása természetesen díjmentes, és az Önök részére ez semmiféle kötelezettségvállalással nem jár! Önnek csak annyi teendője van, hogy felkeresi kapcsolati oldalunkat, és jelzi érdeklődési igényét!

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!