NAV adatszolgáltatás - Hogyan maradjunk jogkövetők és könnyedén kezelhetők?

NAV adatszolgáltatás - Hogyan maradjunk jogkövetők és könnyedén kezelhetők?

Szeretnéd elkerülni a fejfájást és biztosra menni, hogy a számlázó programod megfelel a NAV adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatási kötelezettségének? Akkor jó helyen jársz! Cikkünkből megtudhatod,hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie egy szabályos és modern számlázó programnak.
 

NAV-kompatibilitás

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell vizsgálnod egy számlázó program kiválasztásakor, az a NAV-kompatibilitás. A programnak képesnek kell lennie a NAV által meghatározott adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére.

Hogy ez pontosan mit is jelent? Azt az alábbi pontokba szedve részletezzük Neked: 
 

 1. Adatszolgáltatási képesség: A számlázó programnak képesnek kell lennie elektronikusan adatokat szolgáltatni a NAV felé. Ez magában foglalja az elektronikus számlák, számlakorrekciók és más adatok NAV felé történő továbbítását.
   

 2. XML formátum: Az adatszolgáltatásnak XML formátumban kell történnie, ami a NAV által meghatározott adatszerkezetnek és szabályoknak kell megfeleljen.
   

 3. Adatbiztonság: A számlázó programnak biztosítania kell az adatok biztonságát, így megfelelő védelmi mechanizmusokat kell tartalmaznia az illetéktelen hozzáférés ellen.
   

 4. Adattartalom: A számlázó programnak pontos és teljes adatokat kell rögzítenie a számlákon, beleértve a számla kibocsátója és a kedvezményezett adatait, a számla kibocsátásának dátumát és az eladott termékek/szolgáltatások részleteit.
   

 5. Időbeli követelmények: Az adatoknak a NAV felé való továbbításának határideje van. A számlázó programnak képesnek kell lennie az adatok időben történő elküldésére a NAV felé.
   

 6. Hiba- és hibajavítási lehetőségek: A számlázó programnak lehetőséget kell biztosítania az esetleges hibák kijavítására, például hibásan elküldött adatok esetén.
   

 7. Általános adózási követelmények: A számlázó programnak meg kell felelnie az általános adózási követelményeknek, mint például a helyes adókulcsok alkalmazása és a NAV által előírt adószámok, jelölések és adatok megjelenítése a számlákon.
   

Fontos megjegyezni, hogy a konkrét követelmények változhatnak az idő múlásával, ezért mindig ajánlott ellenőrizni a NAV aktuális előírásait a számlázó programmal kapcsolatban.

Természetesen az OVIP Vállalatirányítási Rendszer Számálzó modulja teljes mértékben megfelel a NAV-adatszolgáltatási kötelezettségnek, így ha velünk számlázol, nem kell aggódnod, hisz egy 100%-ig NAV-kompatibilis programmal számázol!

 

Mire érdemes még figyelni a NAV-kompaibilitáson túl egy számlázó program esetében? 
 

Frissítések és jogi változások kezelése

 Az adózás területén gyakran változnak a jogszabályok és előírások. Éppen ezért egy modern számlázó programnak képesnek kell lennie ezeknek a változásoknak a lekövetésére. Tehát számlázó program választáskor mindnenképen győződjünk meg róla, hogy a számlázó program szolgláltatója folyamatos frissítésekkel és módosításokkal biztosítja a program jogszabályoknak történő megfelelését.

Az OVIP Vállalatirányítási rendszer Számlázó programjának fejlesztő csapata kifejezett figyelmet fordít a számlázó program jogszabályoknak történő megfeleltetésére, így jogszabályváltozás esetén a számlázó programot az aktuális követelémnyeknek megfelelően módosítják.
 

Felhasználóbarát kezelőfelület

Egy számlázó program esetében különösen fontos, hogy a kollégák számára a program egyértelmű és könnyen kezelhető legyen, hogy minimalizálhassuk a hibázás lehetőségét és maximalizálhassuk a hatékonyságot. Éppen ezért az OVIP szoftver Számlázó programját a felhasználóink visszajelzései alapján folyamatosan, díjmentesen fejlesztjük, hogy a program funkciói a lehető legjobban igazodjanak a végfelhasználók igényeihez. Ha pedig kérdésük merülne fel a program használatával kapcsolatban, support felületünkön állunk rendelkezésre, ahol mielőbb igyekszünk megválaszolni a kérdéseket. 

 

Te is kirpóbálnád az OVIP Vállalatirányítási rendszer Számlázó programját? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és kérd ingyenes demo felületünket még ma! 

További jó munkát kíván az OVIP csapata! 

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!