OVIP – NAV adatszolgáltatás online számlázó programmal

NAV kötelező számla-adatszolgáltatás

Július 1-től lép érvénybe a NAV kötelező számlaadat-szolgáltatása, vagyis a 100 000 forint feletti áfát tartalmazó, cég (adóalany) felé kiállított számlák adatait július 1-jétől valós időben jelenteni kell az adóhatóság felé. Hogy teljesíteni tudjuk ezt a kötelezőséget vár ránk jó néhány technikai folyamat, regisztráció és beállítások.. ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani, ezért összeszedtük a folyamat lépéseit, melyet a cikkben képes illusztrációval elolvashat!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a hét elejétől már elvégezhető a regisztráció, ehhez viszont ügyfélkapus hozzáférésre van szükség. A regisztrációt annak kell végeznie, aki az adott vállalkozás nevében a NAV előtt törvényes képviselőként vagy állandó meghatalmazottként eljárhat. A számlázó programmal történő adatküldéshez az úgynevezett technikai felhasználót is létre kell hozni, amihez egy jelszó megadása, illetve a jogosultsági szint beállítása szükséges. Ez biztosítja azt, hogy az adatszolgáltató számlázó programja a számlák adatait emberi beavatkozás nélkül, időben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz.

Nézzük a lépéseket az OVIP számlázó program esetében!

1. lépés: Regisztráljon a https://onlineszamla.nav.gov.hu címen. (céges ügyfélkapu felhasználó szükséges hozzá)

2. Hozzon létre új technikai felhasználót.

 
 

3. A létrehozásnál engedélyezze a számla kezelést, és lekérdezést is!

 

4. Generáljon kulcsokat a felhasználónak.

 

5. A kapott kulcsokat a felhasználónévvel és jelszóval együtt állítsa be az OVIP beállítások modul, céges adatok menüpontjában.

 
 

6. Ellenőrizze az adatokat az "Ellenőrzés" gomb segítségével.

 

A fenti műveletek elvégzésével elkészült az adatbekötéssel, július 1-től valós időben jelentheti számláit a NAV felé!

OVIP-tipp: Regisztrálni július elseje után is lehet, de legkésőbb az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a műveletet!

Az OVIP számlázó program már felkészült a változásokra, folyamatosan lépést tartunk mind a technikai, mind a jogszabályi újításokkal, hogy tökéletesen kiszolgáljuk Ügyfeleink igényeit! Szeretné jobban megismerni programunkat? Nézzen szét vállalatirányítási rendszerünk weboldalán, fedezze fel az OVIP számlázó programban rejlő megannyi lehetőséget és további moduljainkat egyaránt!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!