OVIP Vállalatirányítás Raktárkezelés Számlázás Jogosultságkezelés

Felhasználói jogosultságkezelés felsőfokon az OVIP-ban!

Egy hatékonyan működő vállalkozás esetében nagyon fontos a munkafolyamatok szabályozása, az egyes felhasználók munkaköreinek, illetve illetékességi köreinek meghatározása. A jogosultságkezelés tehát egy nagyon fontos funkció, hiszen az egyes belső információk és adatok biztonságos kezelése minden vállalkozás esetében alapvető fontosságú. A jogosultságkezelés nem más, minthogy minden felhasználó kizárólag a jogosultságának megfelelően olvashasson, rögzíthessen, illetve módosíthasson adatokat.

 

A helyesen beállított jogosultságkezelésnek kettős célja van!

Először is, az egyes felhasználói jogosultságok helyes beállításával el tudjuk érni azt, hogy minden felhasználó csak azokhoz a funkciókhoz, információkhoz és adatokhoz férjen hozzá, amelyek rájuk vonatkoznak, amelyekben illetékesek, és amelyek a munkakörük ellátásához feltétlenül szükséges. Ugyanakkor azt is biztosítani kell, hogy az egyes felhasználók könnyedén hozzáférhessenek azokhoz a funkciókhoz, információkhoz és adatokhoz, amelyek viszont ahhoz szükségesek, hogy a felhasználók az elvégzendő feladataikat gyorsan és könnyedén el tudják látni!

 

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben az egyes felhasználói jogosultságok részletesen szabályozhatóak!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer egy komplett felhőalapú rendszer, amely sok, egymással szorosan együttműködő programot tartalmaz, ezeket nevezzük moduloknak. Ilyen modul például a Raktárkezelő modul, a Számlázó modul, a Rendelésfeldolgozó modul, a Munkanyilvántartó modul, stb. Az elérhető modulokról részletes lista olvasható itt. A felhasználók jogosultságait a Beállítások modul "Felhasználók" menüpontjában lehet beállítani, és az egyes jogosultságok több szinten is beállíthatóak!

 

A legfelsőbb biztonsági szint a moduláris jogosultság!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben minden egyes felhasználónál modulonként beállítható, hogy a teljes modulhoz hozzáférhessen, vagy pedig a teljes modul elérhetetlen legyen az ő számára. Abban az esetben, ha egy felhasználó egy modulhoz teljes hozzáféréssel rendelkezik, akkor az adott felhasználó beállításainál a modul kék színnel jelenik meg, ha pedig egy felhasználó egy modulhoz egyáltalán nem férhet hozzá, akkor az adott felhasználó beállításainál a modul fehér színnel jelenik meg. Vagyis, ha például egy felhasználónak teljes jogosultsága van a Raktárkezelő vagy a Számlázó modulokhoz, akkor ezek a modulok kék színnel jelennek meg a modulok listájában.

 

Egy modulon belül beállítható a menü szintű jogosultság is!

Abban az esetben, ha egy felhasználónak szeretnénk jogosultságot adni egy modulhoz, de annak nem minden funkciójához, akkor arra is van lehetőségünk, hogy menüpont szinten határozzuk meg, hogy az adott felhasználó az adott modulban mely funkciókhoz férhet hozzá, mely funkciókhoz nem férhet hozzá, illetve, bizonyos esetekben az is beállítható, hogy egyes funkcióknál csak olvasási jogosultsága legyen a felhasználónak. Ebben az esetben az adott felhasználó beállításainál a modul narancssárga színnel jelenik meg. Ha például egy felhasználó hozzáférhet a Raktárkezelő modulhoz, de nem hozhat létre új terméket, vagy egy felhasználó hozzáférhet a Számlázó modulhoz, de nem hozhat létre új bizonylatot, akkor ezek a modulok narancssárga színnel jelennek meg a modulok listájában.

 

Abban az esetben, ha egy modulban külön státuszok is létrehozhatóak, abban az esetben a jogosultságok státuszonként is beállíthatóak!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszerben egyes modulokban a felhasználók létrehozhatnak saját státuszokat is annak megfelelően, hogy milyenek a saját belső munkafolyamataik. Ilyen modul például a Rendelésfeldolgozó, valamint a Munkanyilvántartó modul is. Ha egy ilyen modulban külön státuszok is létre vannak hozva, akkor egy felhasználónál nemcsak a menüszintű jogosultság szabályozható, de beállítható az is, hogy mely státuszokhoz férhessen hozzá teljes mértékben, mely státuszokhoz ne férhessen hozzá egyáltalán, illetve mely státuszok azok, amelyekhez csak olvasási jogosultsággal férhessen hozzá!

 

Ezekkel a beállítási lehetőségekkel az OVIP felhasználónkénti beállításai teljesen testreszabhatóak!

A fent leírt jogosultsági beállítások következetes és kombinált alkalmazásával szinte korlátlanul szabályozhatóak az egyes felhasználók jogosultságai, ami nagyban elősegíti az egyes ügyviteli, üzletviteli folyamatok gyors és hatékony elvégzését!

 

Ön még nem használja az OVIP Vállalatirányítási Rendszert, de szívesen megismerné? Ezt bármikor megteheti, mindenféle kötöttség nélkül!

Az OVIP Vállalatirányítási Rendszer a gazdaság számos szereplőjének hasznos segítőtársa lehet a mindennapi munkavégzés során, legyenek ők akár kis- és nagykereskedők, webshop üzemeltetők, vagy akár különféle szolgáltatásokat végző vállalkozások. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, nyugodtan igényeljen ingyenesen igénybe vehető tesztfelületet, és minden kötöttség és kockázat nélkül próbálja ki a programunkat!

Kapcsolati oldalra ezen a linken egyszerűen át tud lépni.

A továbbiakban is jó munkát kívánunk minden Kedves Látogató részére!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!