OVIP Jó tudni – A leltár program fontossága

Miért létfontosságú a leltározás? - I. rész

Mi is maga a leltározás?

A leltározás a raktárban lévő tételek fizikai megszámolását és annak visszaellenőrzését jelenti. A leltározás sűrűsége raktárról raktárra változik, vannak, akik az évi pár alkalomra esküsznek, míg mások a negyedévenkénti vagy havi leltározás mellett teszik le voksukat.

A nyilvántartott raktárkészlet és a leltár befejezése után felmerülő eltérések sok kérdésre adhatnak választ, valamint lehetőséget adnak arra is, hogy az üzleti folyamatok olajozottabban menjenek, jobb raktárkezelési és menedzsment eljárásokat lehessen kidolgozni. Ezek pedig kétségkívül mind a profit növekedéshez fognak vezetni a jövőben. Ha már ez önmagában nem lenne elég indok, lássunk még 5 érvet a leltár program mellett:

 

1. Felhívja a figyelmet a raktárkészlet csökkenéssel kapcsolatos problémákra

Egy rendszeresen elvégzett leltár megmutatja, milyen problémák vannak a sérült készlettel, a befejeletlen vagy hiányzó rendelésekkel, a készletnyilvántartás hiányosságaival, valamint rávilágít az esetleges lopásokra is. Sajnos a kiskereskedelmeknél valós probléma az üzleti lopás, a leltár program rendszeres használata pedig segít kideríteni, hogy mely termékeknél szükséges a nagyobb odafigyelés, mely intézkedések tántoríthatják el vagy akadályozhatják meg a lopást.

 

2. Fókuszba helyezi az üzleti célokat, biztosítja azok elérését

Ha sikerül beazonosítani az eltéréseket a leltár programban keletkezett kimutatással, akkor ez segíteni fogja a pénzügyi adatok egyeztetését, amely esszenciális a kitűzött üzleti cél elérésének érdekében. Sokkal jobb a kisebb anomáliákat minél hamarabb azonosítani, mintsem az üzleti év végén szembesülni a hiánnyal, így még időben megoldhatjuk az elénk gördülő akadályokat.

 

Következő cikkünkben folytatjuk a felsorolást, addig is, nézzen szét moduljaink között, ismerje meg közelebbről raktárkezelő, számlázó, vagy éppen bolti programunkat!

Engedje meg, hogy bebizonyítsuk, a leltározás valóban elengedhetetlen része a hatékony kereskedelemnek, próbálja ki élőben OVIP raktárkezelő programunkat, kérje demóverziónkat elérhetőségeinken!

 

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!