OVIP Jó tudni – Raktárkezelő program a FEFO elv szerint

Profi szavatosságkezelés a FEFO elv szerint!

De mit is jelent az a FEFO? A FEFO (first expires first out) elv a lejárati dátum vagy fogyaszthatósági/szavatossági határidő szerinti raktárkezelést jelenti, amelyet már OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjában is használhat.

A raktárkezelés alapvetően a FIFO elven működik – lásd előző cikkünkben - , viszont azon kereskedők számára, akik főként romlandó vagy rövid szavatosságú termékekkel rendelkeznek, a FEFO elven alapuló raktárkezelés ajánlott. Működésének lényege, hogy mindig az a termék kerül ki legelőször a raktárból, amelynek a leghamarabb jár le a szavatossági ideje.

Milyen problémákra jelent megoldást a FEFO alapú raktárkezelés?

  • Mivel a legkorábbi lejárati termékeket veszi előre, a raktárkészlet gazdaságos kezelését támogatja.

  • Manapság a fogyasztók is egyre tudatosabban állnak meg a boltok polcai előtt, megnézik a termékek lejárati határidejét, és konzekvensen nem vásárolják meg a közelgő szavatossági lejáratú terméket. A FEFO elv alkalmazásával viszont csökkenni fog az áru logisztikai folyamatban töltött ideje, hamarabb kerül a raktárból a bolti polcra. Így növelhető az adott termék polcon tarthatósági ideje, nő az eladhatóság, és ezzel a profit is.

  • Segít az élelmiszer-biztonsági és egyéb szabályoknak való megfelelésben.

 

Kinek ajánljuk?

  • A csomagolt romlandó élelmiszerrel,

  • a gyógyszerforgalmazással foglalkozók,

  • és egyéb érzékeny terméket kezelő, gyártó vállalkozások számára.

 

Próbálja ki vállalatirányítási rendszerünk demó verzióját, és ismerje meg modern, komplex raktárkezelő programunk további funkcióit is!

 

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!