OVIP Jó tudni – Raktárkezelő program a FEFO elv szerint
Érdeklődöm

De mit is jelent az a FEFO? A FEFO (first expires first out) elv a lejárati dátum vagy fogyaszthatósági/szavatossági határidő szerinti raktárkezelést jelenti, amelyet már OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjában is használhat.

A raktárkezelés alapvetően a FIFO elven működik – lásd előző cikkünkben - , viszont azon kereskedők számára, akik főként romlandó vagy rövid szavatosságú termékekkel rendelkeznek, a FEFO elven alapuló raktárkezelés ajánlott. Működésének lényege, hogy mindig az a termék kerül ki legelőször a raktárból, amelynek a leghamarabb jár le a szavatossági ideje.

Milyen problémákra jelent megoldást a FEFO alapú raktárkezelés?

  • Mivel a legkorábbi lejárati termékeket veszi előre, a raktárkészlet gazdaságos kezelését támogatja.

  • Manapság a fogyasztók is egyre tudatosabban állnak meg a boltok polcai előtt, megnézik a termékek lejárati határidejét, és konzekvensen nem vásárolják meg a közelgő szavatossági lejáratú terméket. A FEFO elv alkalmazásával viszont csökkenni fog az áru logisztikai folyamatban töltött ideje, hamarabb kerül a raktárból a bolti polcra. Így növelhető az adott termék polcon tarthatósági ideje, nő az eladhatóság, és ezzel a profit is.

  • Segít az élelmiszer-biztonsági és egyéb szabályoknak való megfelelésben.

 

Kinek ajánljuk?

  • A csomagolt romlandó élelmiszerrel,

  • a gyógyszerforgalmazással foglalkozók,

  • és egyéb érzékeny terméket kezelő, gyártó vállalkozások számára.

 

Próbálja ki vállalatirányítási rendszerünk demó verzióját, és ismerje meg modern, komplex raktárkezelő programunk további funkcióit is!

 

Vissza