OVIP Jó tudni – Raktárkezelő program a FIFO szerint
Érdeklődöm

A FIFO módszer az angol first in, first out vagyis első be, első ki rövidítése. Az elv szerint az elsőként beérkezett árukészletet kell kiadni elsőként. Még jobban leegyszerűsítve ezt a raktározási metódust: mindig a legrégebben bennlévő készletet használjuk fel először.

 

A FIFO a termelés sorrendjét meghatározó és a nyomon követhetőséget elősegítő szabály. A FIFO alapú raktárkezelésben a legrégebben beérkezett készletet helyezik ki először a boltok polcaira, majd ezt követően kerülhet ki az újabban érkezett árukészlet. A FIFO elv az árrés képzésben játszik fontos szerepet, mert a raktárkezelő program a legrégebben beszerzett áru beszerzési árát veszi alapul a számításnál, így egyszerűen kitudja számolni az árrést.

Ez a raktározási elv akkor javasolt, ha egy adott fajta árucikket kell tárolni, és emellett biztosítani kell, hogy mindig a legrégebbi, raktárban elsőként elhelyezett termék legyen először kivehető. Ez a raktárkezelési elv alkalmas az áruk optimalizált előkészítéséhez gyártásban és szerelésben.

 

Kezelje termékeit a raktározási elveknek megfelelően, OVIP raktárkezelő programunkban!

Tekintse meg online vállalatirányítási rendszerünk további moduljait is, és kérje demó verziónkat, hogy élőben is kipróbálhassa!

 

Vissza