OVIP Jó tudni – Raktárkezelő program a FIFO szerint

FIFO raktárkezelési alapelv

A FIFO módszer az angol first in, first out vagyis első be, első ki rövidítése. Az elv szerint az elsőként beérkezett árukészletet kell kiadni elsőként. Még jobban leegyszerűsítve ezt a raktározási metódust: mindig a legrégebben bennlévő készletet használjuk fel először.

 

A FIFO a termelés sorrendjét meghatározó és a nyomon követhetőséget elősegítő szabály. A FIFO alapú raktárkezelésben a legrégebben beérkezett készletet helyezik ki először a boltok polcaira, majd ezt követően kerülhet ki az újabban érkezett árukészlet. A FIFO elv az árrés képzésben játszik fontos szerepet, mert a raktárkezelő program a legrégebben beszerzett áru beszerzési árát veszi alapul a számításnál, így egyszerűen kitudja számolni az árrést.

Ez a raktározási elv akkor javasolt, ha egy adott fajta árucikket kell tárolni, és emellett biztosítani kell, hogy mindig a legrégebbi, raktárban elsőként elhelyezett termék legyen először kivehető. Ez a raktárkezelési elv alkalmas az áruk optimalizált előkészítéséhez gyártásban és szerelésben.

 

Kezelje termékeit a raktározási elveknek megfelelően, OVIP raktárkezelő programunkban!

Tekintse meg online vállalatirányítási rendszerünk további moduljait is, és kérje demó verziónkat, hogy élőben is kipróbálhassa!

 

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!