OVIP Jó tudni – A leltározás fontossága

Miért létfontosságú a leltározás? - II. rész

3. Megmutatja, mely termékek a sikeresek

Fontos meghatározni, hogy mely termékeink kelendőek, és melyek nem. Egy leltár program pedig pontosan ezt mutatja meg: ha egy termék hosszú ideje, nagy mennyiségben áll a polcokon, akkor nehezen vagy alig eladható a termék, míg azok az áruk, amiket állandóan újra kell rendelni, hogy legyen raktárkészleten, azok jelentik a legnagyobb bevételi forrást. Ezekkel az információkkal lehetőség van csökkenteni a fenntartási költségeket.

 

4. Optimalizálja a készletrendelést

A leltár megmutatja a raktárban a készlethiányosságokat, vagy éppen ellenkezőleg, hogy melyek azok a termékek, amelyek jól teljesítettek az eladásokban. Ezen felül viszont egy leltár után felismerhető az is, ha esetleg a raktárkészlet nagy része sérült, eltűnt, vagy még sem érkezett akkora mennyiség, mint a megrendelés szerint kellett volna. Az ilyen problémák felderítése segít a rendelések megtervezésében, és biztosítja, hogy ne lépjen fel hiány.

OVIP-Tipp: használja raktárkezelő programunk beszerzés generátor funkciót, a rendelés tökéletesítése érdekében!

 

5. Konkretizálja az árazási stratégiát

Egy leltár program segítségével világossá válnak a bevételek, és ez tökéletes lehetőséget ad az eladások, a profit analizálásához. Egy jó időben elvégzett felülvizsgálat az árazási stratégiában elengedhetetlen a profit maximalizáláshoz.

 

Összességében elmondható, hogy egy leltár után, ha az ember átlátja a raktárában lévő helyzetet, akkor képes lesz új lehetőségeket felfedezni, arra nézve, hogy hogyan tudja növelni a bejövő profitot és sikeresebbé tenni a vállalkozását. Ha ehhez profi segítséget szeretne, próbálja ki raktárkezelő programunkat, kérje OVIP vállalatirányítási rendszerünk ingyenes demóverzióját még ma!

 

 

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!