OVIP Esszenciák – Szavatosság kezelése raktárkezelő programban

Gondolkodjon előre: kezelje raktárában a szavatosságot is!

Ha élelmiszerekkel, vagy szavatossági idővel rendelkező termékekkel dolgozik, valószínűleg Ön is tudja mennyire fontos odafigyelni a szavatosságra, előre tervezni a lejárandó termékekkel, átlátni és hatékonyan rendszerezni a raktárkészletet. Amennyiben mindennapi munkáját érintik ezek a feladatok, olvasson tovább, mert bemutatjuk OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjának olyan különleges funkcióit, melyeket kimondottan a szavatosság legmegfelelőbb kezelésére alkottunk meg!

Alapelv a FEFO elv
Szavatossági idő kezelésénél alapvetően a FEFO elvet használjuk: a First Expired First Out elv az árucikkek lejárati idején alapul. Működésének lényege, hogy mindig az a termék kerül ki legelőször a raktárból, amelynek a leghamarabb jár le a szavatossági ideje. Ennek az elvnek a használata kiemelten fontos az élelmiszeriparban és a gyógyszerforgalmazásban a termék romlása, illetve a szavatossági idő túllépés kockázatának csökkentésére.

Kritikus időszak
Adott terméknél a szavatossági időn belül, be lehet állítani ún. kritikus időszakot is. Amikor a termék belép ebbe a kritikus időszaknak beállított időintervallumba, a rendszer jelezni fogja Önnek, így előre megtudja tervezni, mikor szükséges a terméket akciózni. A kritikus időszakba lépett termékekről e-mailben is értesítést állíthat be, a keresőben pedig külön erre is lehet szűrni! A kritikus időszak funkció nagyban hozzájárul a logisztikai folyamatok támogatásához, hiszen segítségével minimálisra tudja csökkenteni a raktárkészleten maradt lejárt termékeket.

Átláthatóság azonnal
A termék adatlapján pontosan láthatja, hogy raktárkészletéből hány darab terméke van kritikus időszakban, és mennyi van szavatossági időn belül. Így egy pillanat alatt képet kaphat a raktárában lévő termékek szavatosságáról! Ez az információ központi helyen kerül megjelenítésre, színekkel segítve a kiemelést: a rendszer pirossal jelöli a lejárt termékeket, sárgával a kritikus időszakban lévőket, zölddel pedig a többi, megfelelő terméket.

Napi szinten dolgozik élelmiszerekkel és szavatossági idővel rendelkező termékekkel? Szüksége lenne olyan raktárkezelő programra, amely pontosan tudja kezelni a szavatossági időt, ahol kell automatizálva is? Ha szeretné, hogy segítsük munkáját egy ilyen vállalatirányítási rendszerrel, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!