OVIP Jó tudni – Szállítólevél és számlás bevétel különbsége

Mi a különbség a szállítólevelezés és számlás bevételezés között?

A kereskedők életében, főleg a raktárkezelő programban kezelt árumozgatás során, gyakran visszatérő kérdés a szállítólevél és számlás beszerzés megkülönböztetése, és azok dokumentálása. Egy jó vállalatirányítási rendszer segítségével azonban könnyedén kezelhető, sőt átjárható mindkét bizonylattípus. Bemutatjuk a különbséget a szállítólevél és a számlás bevételezés között, valamint, hogy hogyan kezelhető OVIP vállalatirányítási rendszerünkben!

A szállítólevelezés és számlás bevételezés különbsége egy sokszor visszatérő kérdés a kereskedőknél, hiszen a mai napig rengeteg olyan vállalatirányítási rendszer és raktárkezelő, számlázó program van még a piacon, ami nem különbözteti meg a szállítólevelet és a számlás beszerzést.

Mi a különbség?

A kettő között azonban alapvető különbség van:

- szállítóleveles bevételezésnél van árumozgás, de NINCS pénzügyi mozgás,

- a számlás bevételezésnél viszont VAN árumozgás és VAN pénzügyi mozgás is.

Mikor kell használni?

A két fajta bizonylatadás gyakori eset azoknál a cégeknél, akik folyamatosan rendelnek egy adott nagykereskedőtől, azonban csak időszakonként kapnak a rendelt termékekről összegző számlát.

Hogyan?

A két folyamat kezelése nagyon egyszerű az OVIP-ban, hiszen a szállítóleveles beszerzések akár összekapcsolhatóan is átemelhetőek számlás beszerzéssé! Így csak akkor kerül át az adott beszerzés költsége a Kiadások modulba, ha számlás beszerzéssé válik, viszont addig is a készlet kezelése folyamatosan naprakész lesz.

Ismerje meg OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjának és számlázójának további hasznos funkcióit is! Próbálja ki vállalatirányítási rendszerünket, és moduljainkat ingyenesen, kérje demóverziónkat elérhetőségeinken!

 

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!