OVIP Jó tudni – Szállítólevél és számlás bevétel különbsége
Érdeklődöm

A kereskedők életében, főleg a raktárkezelő programban kezelt árumozgatás során, gyakran visszatérő kérdés a szállítólevél és számlás beszerzés megkülönböztetése, és azok dokumentálása. Egy jó vállalatirányítási rendszer segítségével azonban könnyedén kezelhető, sőt átjárható mindkét bizonylattípus. Bemutatjuk a különbséget a szállítólevél és a számlás bevételezés között, valamint, hogy hogyan kezelhető OVIP vállalatirányítási rendszerünkben!

A szállítólevelezés és számlás bevételezés különbsége egy sokszor visszatérő kérdés a kereskedőknél, hiszen a mai napig rengeteg olyan vállalatirányítási rendszer és raktárkezelő, számlázó program van még a piacon, ami nem különbözteti meg a szállítólevelet és a számlás beszerzést.

Mi a különbség?

A kettő között azonban alapvető különbség van:

- szállítóleveles bevételezésnél van árumozgás, de NINCS pénzügyi mozgás,

- a számlás bevételezésnél viszont VAN árumozgás és VAN pénzügyi mozgás is.

Mikor kell használni?

A két fajta bizonylatadás gyakori eset azoknál a cégeknél, akik folyamatosan rendelnek egy adott nagykereskedőtől, azonban csak időszakonként kapnak a rendelt termékekről összegző számlát.

Hogyan?

A két folyamat kezelése nagyon egyszerű az OVIP-ban, hiszen a szállítóleveles beszerzések akár összekapcsolhatóan is átemelhetőek számlás beszerzéssé! Így csak akkor kerül át az adott beszerzés költsége a Kiadások modulba, ha számlás beszerzéssé válik, viszont addig is a készlet kezelése folyamatosan naprakész lesz.

Ismerje meg OVIP vállalatirányítási rendszerünk raktárkezelő programjának és számlázójának további hasznos funkcióit is! Próbálja ki vállalatirányítási rendszerünket, és moduljainkat ingyenesen, kérje demóverziónkat elérhetőségeinken!

 

Vissza