Számla kötelező elemei a speciális esetekben II. rész

További speciális feltüntetendő adatok, melyek már valóban ritkábban jöhetnek szembe:

 

1. A "pénzforgalmi elszámolás" kifejezés kiírása, ha az adóalany a pénzforgalmi adózási módot választotta.

2. Az "önszámlázás" kifejezés feltüntetése, ha a szolgáltatást vagy terméket nem az ügyletet teljesítő (szállító), hanem a terméket beszerző (vevő) állítja ki.

3. Új közlekedési eszközre vonatkozó technikai adatok (259. § 25. pont) EU-n belüli, adó felszámítása nélkül értékesített új közlekedési eszköz esetén

4. Utazásszervezési szolgáltatás nyújtása esetén fel kell tüntetni a speciális "különbözet szerinti szabályozás - utazási irodák" kifejezést.

5. Hasonló feliratot kell kiírni használt ingóság értékesítése esetén is: "különbözet szerinti szabályozás - használt cikkek".

6. Műalkotás értékesítése esetén a számlán szerepelni kell a "különbözet szerinti szabályozás - műalkotások" kifejezésnek.

7. Gyűjteménydarab vagy régiség értékesítése esetén pedig a "különbözet szerinti szabályozás - gyűjteménydarabok és régiségek" kifejezést kell a számlán feltüntetni.

8. Amennyiben a számlát a cég pénzügyi képviselője (pl. könyvelő) állította ki, akkor a számlára rá kell írni a pénzügyi képviselő nevét, címét és adószámát is.

 

Ha figyelmesen elolvassa a két cikket, nem érheti meglepetés a számlázás terén, a speciális esetekben is naprakész tudással állíthatja ki számláit!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!