OVIP Esszenciák – Aláírás a számlán

Számlázási tévhitek: az aláírás

A mai napig rengeteg tévhit él a köztudatban a számlázással és számlázó programokkal kapcsolatban, ezek közül is a leggyakrabban előforduló az aláírás kérdésköre. Kell-e aláírás a számlára? És pecsét? Íme, a kérdések és a válaszok, csak az OVIP vállalatirányítási rendszer felhasználóinak!

Sokan a mai napig úgy tudják, hogy a számlák csak pecséttel és aláírással érvényesek, ennek alapjai pedig olyan jogszabályokhoz köthetők, melyek már rég nem hatályosak. Gyakran adódnak ebből konfliktusok is az eladók és a vásárlók között, mert valamelyik fél nincs tisztában azzal, hogy minek is kell szerepelnie egy számlán. Most tiszta vizet öntünk a pohárba!

A számla kötelező adattartalmára vonatkozó jogszabályt (ÁFA törvény 169. §) megtekintve egyből látszik, hogy nem kötelező feltüntetni sem az aláírást, sem a bélyegzőt. Jelenleg tehát nincs olyan jogszabály, ami előírná, hogy a gépi úton kinyomtatott számlákat alá kell írni és le kell pecsételni. Annak érdekében, hogy a kinyomtatott számla hivatalosabbnak tűnjön, el lehet látni aláírással és pecséttel, de a számla ezek nélkül is teljes mértekben érvényes és hiteles.

OVIP-tipp: A számlán a vásárlók adószámának sem kötelező szerepelnie (100.000 Ft-nyi ÁFA-tartalom alatt), azonban jó, ha az eladó tudja azt, hiszen célszerű ellenőriznie partnereit az ügyletek lebonyolítása előtt. Az OVIP vállalatirányítási számlázó programjában egy gombnyomással ellenőrizhető a bevitt adószám helyességét.

 

Az OVIP vállalatirányítási rendszer számlázó programjával készített számlákon sem szükséges a bélyegző, vagy az aláírás, így gyorsan és könnyedén készíthet számlákat, küldheti ki azokat Ügyfeleinek. Próbálja ki demó verziónkat, győződjön meg saját szemével számlázó programunk egyszerű kezeléséről!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!