OVIP Jó tudni – NAV bekötés számlázó programban

Mindent a NAV bekötésről!

2018. júliusától minden számlázó programnak rendelkeznie kell a NAV bekötés funkcióval, hiszen ha ezzel nem rendelkezik egy számlázó program, akkor nem lehet kiállítani magyar adóalanynak 100 000 Ft ÁFA értéket elérő számlát! OVIP vállalatirányítási rendszerünk számlázó programja is rendelkezik ezzel a funkcióval, sőt mi több, csupán már néhány kattintással elvégezhető az összekötés, mutatjuk hogyan!

Mi is ez?

A jogszabály szerint a számlakibocsátóként teljesítendő adatszolgáltatás adóértékhatára 1 millió forintról lecsökken 100 000 forintra. A kötelezően szolgáltatandó adatok köre kibővül, az adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől a számlának, számlával egy tekintet alá eső okiratnak az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) szerinti valamennyi kötelező adatára kiterjed.

Kit érint?

Azokat a magyar adószámmal rendelkező adóalanyokat, akik szintén magyar adószámmal rendelkező adóalanynak kívánnak kiállítani 100 ezer Ft ÁFA tartalmat elérő számlát.

Minden számlát be kell küldeni?

Akadnak olyan számlatípusok, amelyeket nem kell beküldeni a NAV Online Számla rendszerébe, ezek a következők:

  • - a 0%-os vagyis ÁFA mentes számlák (pl.: TAM, AAM, AM, EU, EUK, stb.),

  • - a magánszemély nevére szóló példányok,

  • - a 100 000 forintnál kevesebb ÁFA-t tartalmazó számlák.

Hogyan működik?

A NAV adatbekötéshez előzetes regisztrációra van szükség, mutatjuk a megfelelő regisztráció és az OVIP vállalatirányítási rendszer számlázó programjával történő összekötés lépéseit:

- 1. lépés: Regisztráljon a https://onlineszamla.nav.gov.hu címen. (céges ügyfélkapu felhasználó szükséges hozzá). A teljes regisztráció menete lépésről-lépésre (képekkel illusztrálva) elérhető a NAV oldalán a Tájékoztatások - Tájékoztató a regisztrációról menüpont alatt is.

OVIP-tipp: NAV Infovonala a NAV bekötés regisztráció kapcsán: 1819. Hívja ezt a számot, amennyiben elakadt a NAV regisztrációban vagy kérdése van ebben a témában!

- 2. Hozzon létre új technikai felhasználót, a létrehozásnál engedélyezze a számla kezelést, és lekérdezést is!

- 3. Ezt követően generáljon kulcsokat a felhasználónak!

- 4. A kapott kulcsokat a felhasználónévvel és jelszóval együtt állítsa be az OVIP vállalatirányítási rendszer Beállítások modul, céges adatok menüpontjában.

- 6. Ellenőrizze az adatokat az "Ellenőrzés" gomb segítségével. Ezen műveletek elvégzésével elkészült az adatbekötéssel, innentől kezdve valós időben jelentheti számláit a NAV felé!

Mindig válasszon modern, naprakész és az aktuális jogszabályoknak is megfelel számlázó programot! Ismerje meg OVIP vállalatirányítási rendszerünk számlázó programjának további funkcióit, és rendszerünk más moduljait is, köztük a raktárkezelő programot, vagy bolti modult! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje próbaverziónkat elérhetőségeinken!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!