Komoly fejtörést okozhat a vállalatához legjobban illő számlázó program kiválasztása, ezért cikkünkben összeszedtünk néhány fontos támpontot a választáshoz!

Mi alapján válasszunk számlázó programot? - I. rész

Egy cég szempontjából kardinális pont a számlázás és az ahhoz megfelelő eszköz kiválasztása, ez nem kérdés. Manapság már egyre többen választanak számlázó programokat, erre pedig már a piac is reflektált, hiszen rengeteg lehetőség közül lehet választani, szinte már zavarba is ejtő a kínálat. Éppen ezért most adunk néhány támpontot, mi alapján érdemes számlázó programot választani, hogy az a lehető legnagyobb mértékben járuljon hozzá vállalkozása sikerességéhez!

A kézi számlázás ideje már lejárt: nehézkes, újra és újra fel kell vinni a partner adatait, számológéppel kell kiszámolni az áfát, a fizetési határidőt a naptárból kell kinézni, így jóval több a munka és a hibalehetőség is. Abban tehát nagy az egyetértés, hogy számlázó programra szükség van. De mégis milyen programot válasszunk? Nézzünk a legfontosabb szempontokat:

Hasznos funkciók
Először is tisztázzuk mire szeretnénk használni a számlázó programot! Hány számlát akarunk készíteni egy nap, milyen típusú számlákat használunk? Mennyi ügyfelünk van, van-e visszatérő szolgáltatásunk rendszeres számlázással? Helyhez vagyunk kötve, vagy bárhonnan elérhető számlázóra van szükségünk? A kérdésekből látszik, hogy ezekkel már tudjuk szűkíteni a szóba jövő listát. Hiszen nem mindegy, hogy elavult, telepített szoftvert használunk, vagy modern, felhő alapú online számlázó programot, amit konkrétan bárhonnan, bármikor elérhetünk. Ha számottevő ügyfélkörrel rendelkezünk szükségünk lesz tömeges számlakészítés funkcióra, illetve rendszeres, visszatérő számlázás esetén ütemezett számlákra, hogy az automatizált folyamatokkal is időt spóroljunk.
OVIP-tipp: AZ OVIP számlázó program funkciók széles palettájával dolgozik, amely egyaránt kiszolgálja a kevés ügyféllel rendelkező kisvállalatok, valamint a több száz partnerrel operáló középvállalatok igényeit is. A funkcióik teljes listája megtekinthető a Számlázó program oldalunkon!

Könnyű, gyors, egyszerű kezelhetőség
Rohanó modern világunkban már szinte minden eszköznél alapvető feltétel, hogy kezelése gyorsan megtanulható legyen, a működése pedig átlátható. Nem érünk rá keresgélni egy eldugott gombot, elveszni egy kusza kezelőfelületen, vagy újra és újra felvinni ugyanazokat az adatokat. Fontos, hogy egy olyan termék, amelyet nap, mint nap, rengetegszer használunk, maximálisan kézre essen és felhasználóbarát legyen. Manapság már valóban aranyat érhet egy letisztult, könnyű kezelési felület, amelynek kezelését a kollégák akár percek alatt elsajátíthatják.

Bővíthetőség
Csak számlázó programra van szükségünk, vagy jó lenne egy komplett, összefüggő vállalatirányítási rendszerben kezelni cégünket? Ha egy vállalat számlázási metódusai erősen kötődnek más programokhoz köthető folyamatokhoz (pl. raktárkezelés, értékesítés), érdemes elgondolkodni egy komplett vállalatirányítási rendszer beszerzésében, így nem kell minden folyamatra más és mást programot használni, kiugrálni egyikből a másikba. Az OVIP online vállalatirányítási rendszer esetében is moduláris felépítésről beszélhetünk, vagyis külön-külön és együtt is tökéletesen működő programok egy rendszert alkotnak, a különböző tevékenységek kezelésére szolgáló programok átemelik az adatokat egy másikból, szinkronban vannak egymással.

A lista természetesen még korántsem ért véget, további tanácsokat olvashat cikkünk második részében!

Felkeltettük érdeklődését? Ismerje meg számlázó programunkat és vállalatirányítási rendszerünket, akár egy ingyenes tájékoztató keretében!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!