OVIP Esszenciák – Kérdések a vállalatirányítási rendszerekről

Top5 kérdés a vállalatirányítási rendszerekről

Összegyűjtöttük azt az 5 leggyakoribb kérdést, ami az emberekben megfogalmazódik, ha szóba kerülnek az ERP rendszerek, most pedig meg is válaszoljuk őket! Ha Önben is maradtak tisztázatlan pontok, netán olyan kérdések, amelyekre mindig is kíváncsi volt, de nem merte őket feltenni, olvassa el cikkünket! Legyen naprakész tudása!

1., Mi tartozik a vállalatirányítási rendszerbe?
Nem csak a számlázó program! Gyakori tévhit, hogy a vállalatirányítási rendszer csupán a pénzügyi feladatok ellátására szolgál. Valójában egy ilyen rendszernek együtt kezelnie a vállalat számláit, pénztári, banki nyilvántartásait, valamint képesnek kell lennie ellátni a szakmai feladatok alátámasztását is, adott esetben raktárkezelésre, munkanyilvántartásra. Mindezt pedig egyben kell kezelni, hogy egy adatot ne kelljen több helyen is rögzíteni.

2., Mi a különbség az ERP és a CRM között?
Ez egy gyakran is felmerülő kérdés, de a legelején érdemes tisztázni, hogy a kettő egyáltalán nem ugyanaz. A CRM bármikor része lehet egy ERP-nek, fordítva viszont nem működik a képlet. A CRM rendszerek ugyanis alapvetően az ügyfélkapcsolatok kezelésére vonatkoznak, amely inkább a vállalatirányítás részeként határozható meg. Ezzel szemben az ERP valamennyi adat, információ nyilvántartása, szintézise és kontrollja, ami egy adott cég irányításához és működtetéséhez szükséges.

3., Mi a haszna egy ERP rendszernek?
A vállalatirányítási rendszerek elsődleges szerepe lerövidíteni az információáramlást a cég különböző egységei között, és a lehető leggyorsabb, legpontosabb adatszolgáltatás biztosítása. Ma már ezek nélkül nem lehet boldogulni, a felgyorsult piaci folyamatok megkövetelik a döntési folyamatok lerövidülését, a cégek jövője múlhat a reakcióidőn.

4., Meddig tart egy vállalatirányítási rendszer bevezetése?
Egy jó ERP rendszer nem vezethető be egy nap alatt. Minden cég más és más, minden cégben különböző munkatársak dolgoznak, máshogy szoknak hozzá egy új rendszer használatához a mindennapokban. Egy jól működő vállalatirányítási rendszer egyik alapja a gondos előkészítés, ezért érdemes rá időt szánni: fontos megismerni a rendszer összetevőit, a modulokat, azok funkcióit, mit, mire tud használni a munkatárs a munkavégzés során, és ha összeállt a kép, már gyerekjáték lesz a használat.

5., Hogyan lehet Önnek is ERP rendszere?
Elsőként szükséges felmérni a pontos igényeinket, milyen jellegű megoldásra van a cégnek szüksége. Ezt végezheti maga a cég, vagy kikérhető szakember véleménye is, cégünknél például minden érdeklődőnél tartunk egy felmérést és az eredmények alapján azt a csomagot ajánljuk, amely leginkább illik a vállalat profiljához. Ha szimpatikus egy szoftver, érdemes minél jobban megismerni és a gyakorlatban is kipróbálni a működését. Így nálunk is, a bemutatást követően teljes jogú hozzáférést biztosítunk a rendszer tesztfelületéhez, hogy az érdeklődő közelről, működés közben is lássa a rendszert.

Úgy érzi cége készen egy vállalatirányítási rendszerre? Tudjon meg többet, kérje ingyenes bemutatónkat!

Vissza

Nézze meg csomagjainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!