OVIP Esszenciák – Mindent a vállalatirányítási rendszerekről!

Vállalatirányítási rendszerek tegnap és ma

Az üzleti életben már teljesen hétköznapi kifejezésnek számít a vállalatirányítási rendszer, hiszen mindenki tudja miről van szó, valószínűleg nap, mint nap ilyen rendszerben is dolgozik. Azt viszont viszonylag kevesen tudják, honnan ered a kifejezés, hogyan változott a megítélése az évek során és minek köszönheti manapság rendkívüli népszerűségét. Ássunk a dolog mélyére, nézzük honnan indultak és milyen jövő vár az ERP rendszerekre!

A kezdetek
A vállalatirányítási rendszerek kialakulásának kezdete egészen az 1970-es évekig vezethető vissza. Kezdetben ezek a rendszerek kizárólag a számviteli munkák támogatására születtek, ám a 80-as, 90-es években az internet elterjedésével egy teljes átalakulásnak lehettünk szemtanúi.
A „kommunikációnak” köszönhetően létre jöttek a hierarchikus rendszerek és az együttműködő munkaállomások, melyek komplex hálózatba rendeződtek, így lényegében akadálymentesen áramolhatott az információ.

Hazai pályán
Hazánkban a vállalatirányítási rendszerek megjelenése a 90-es évek elejére datálható. A magyar pénzintézetek és pénzügyi vállalkozások ekkor érezték szükségét annak, hogy az eddigi ‘szigetrendszereket’ (számlavezetés, könyvelés) egy integrált rendszerbe kapcsolják össze, megteremtve ezzel a magyar vállalatirányítás fogalmát. Lényegében ezek az intézmények tekinthetők a magyar ERP használat úttörőinek.

ERP rendszerek manapság
A vállalatirányítási rendszerek a technológia fejlődésével és a digitális megoldások elterjedésével egyre fontosabb szerepet játszanak a nagyvállalatok életében. Egy jól megválasztott, megfelelő mértékben személyre szabott rendszer komoly segítséget jelenthet a mindennapok során, így mindenképpen érdemes megismerni a jelenlegi piaci helyzetet, trendeket, és megtalálni a céghez leginkább illeszkedő rendszert.

És miért legyen online a vállalatirányítási rendszere?

  • Mert nincsenek megkötések. Mivel interneten telepített szerveren helyezkednek el, csupán internetkapcsolat és egy böngésző szükséges az elérésükhöz.
  • Mert nincs helyhez kötöttség. A cégvezetés nem lesz a munkahelyi asztalhoz és géphez kötve, hiszen telefonról vagy tabletről is elérhető a rendszer, szó szerint bármikor és bárhonnan!
  • Mert nincs helyi szerver hardver, nincs szükség szerver szobára, és annak megfelelő hűtésére sem, és nem kell naponta menteni a vállalat adatait különböző adathordozókra, asztali gépeken tárolni azokat, amelyeket vírusirtóval igyekszik megvédeni az illetéktelenektől. Az online rendszerek mérföldekkel nagyobb biztonságot teremtenek.

 

Kérdése maradt még az ERP rendszerekkel kapcsolatban? Nézze meg moduljainkat, ismerje meg funkciójukat és kérjen tőlünk egy ingyenes tájékoztatót OVIP vállalatirányítási rendszerünkről!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!