Finomhangolt árlistás árazási technikák UNAS webshoposoknak

Ugyan még csak most kezdődött az ősz, de észre sem vesszük és már nyakunkon lesz a Black Friday és a karácsonyi nagybevásárlások, ajándék vásárlások időszaka, amely speciális árazási technikákat kívánhat meg a webshoposok körében.

Ilyen speciális árazási technikának mondhatjuk az árlisták kezelését, amelyre az OVIP Vállalatirányítási rendszeren belül még az UNAS webshopok vásárlói csoportjaira bontottan is lehetőségünk van. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a témát az alapok megértésével! 

 

Mire jó az árlista és mikor érdemes alkalmazni? 

Az árlistás árazás nem más, mint a termék egyes vásárlói csoportokhoz, piaci szegmensekhez kötött árazása. Tehát ha mondjuk egy játékautót értékesítek, akkor a kiskereskedelmi partnereimnek a játékautó ára 2500 Ft, míg a nagykeres partnereimnek ugyanezt az autót 2000 Ft-ért értékesítem. Így a termék eladási ára tulajdonképpen attól függ, hogy mely vásárlói csoporthoz tartozó vásárló szeretné azt megvásárolni, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy az adott vásárlóhoz mely árlistát rendeltük hozzá.

A fentiek alapján talán nem meglepő, hogy ez az árazási forma azon kereskedők számára lehet praktikus, akik a termékeik eladási árait valamilyen feltételnek való megfeleléshez kívánják kötni, vagy akár abban az estetben is alkalmazható, hogyha a termék különböző %-os akciós árait szeretnénk külön árlistákban kezelni.

 

Hogyan lehet az OVIP-ban az árlistákat kezelni? 

Ahhoz, hogy OVIP Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában árlistás árakat hozhassunk létre, először a Raktárkezelő modul / Beállítások menüpontjában kell  engedélyezni az árlisták kezelését az "Árlisták kezelése" kapcsoló bekapcsolásával.

Ha engedélyeztük az árlisták kezelését, akkor Raktárkezelő modul / Beállítások menüpont Termékezelés része alatt egy "Termék árlisták" nevű rész jelenik meg, ahol az "Új árlista" nevű mezőbe írhatjuk be a létrehozni kívánt új árlista nevét. Fontos megemlítni, hogy az OVIP Vállalatiránytási Rendszer Raktárkezelő moduljában a létrehozható árlisták száma nincs maximális korláthoz kötve, így az OVIP-ba korlátlan számú árlista rögzíthető.  

Az "Új árlista" mező mellett található "Alapárral való felöltés" nevű kapcsoló bekapcsolásával az OVIP az újonnan létrehozott árlistának az árait felölti a termékek alapáraival. Az új árlistának a termékek alapáraival való felöltése azért előnyös, mert így a későbbiekben nem kell a termékek "árlistás alapárait" külön betölteni az OVIP-ba, hanem a termék alapárához viszonyítottan a Tömeges árazás, vagy a Tömeges termék kezelés funkciók segítségével százalékosan vagy akár összegszerűen könnyedén megadhatjuk a termékek árlistás árait, sokkal gyorsabbá téve ezzel a folyamatot. Ezen kívűl még akár az OVIP cikkszám alapú tömeges Exceles módosítás funkciójának segítségével is megadhatjuk és módosíthatjuk az árlistás árakat, így kedvünkre választhatunk az árlisták árazási lehetőségei közül. 

Az OVIP Vállalatirányítási rendszer tömeges árazás és tömeges termék kezelés funkcióiról ebben a cikkben olvashatsz bővebben. 

 

Az OVIP központi és UNAS vásárlói csoportokhoz kötött beállítási lehetőségekkel garantálja a differenciált árlistás árazás lehetőségét! Mutatjuk, hogy hogyan! 

 Az  OVIP Vállalatirányítási rendszer Beállítások modul / Webáruház fülére kattintva az egyes webshopok beállításainál az "Árak használata" mezőbe kattintva választhatjuk ki azt az árlistát, amelynek árait szeretnénk, hogy az OVIP mint alapértelmezett értékesítési árat küldjön el a webáruház számára. Ez azt jelenti, hogy az itt beállított árlistás árak fognak megjelenni a webshop regisztrációval nem rendelkező vásárló számára. Éppen ezért itt érdemes azt az árlistás árat beállítani, amit általános érvényűként szeretnénk megjeleníteni a webshopban. 

 

Az árlista szinkron finomhangolása, azaz az UNAS vásárlói csoportokhoz igazított árlistás árazás!

Az UNAS webáruházak vásárlói csoportjaihoz igazított árlistás árazást a Raktárkezelő modul /  Beállítások menüpontjában, az Árlista beállításoknál végezhetjük el.

Itt az egyes árlisták alatt webáruházanként adhatjuk meg az adott webshopban azon vásárlói csoportnak az azonosítóját, amelynek tagjaira az adott árlistás árakat érvényesíteni szeretnénk. 

Tehát ha például van egy Nagyker vevők nevű árlistánk és ennek az árlistának az árait csak a nagyker vevők nevű UNAS vásárlói csoport számára szeretnénk megjeleníteni a kiasuto.hu nevű UNAS webshopunkban, akkor a Nagyker vevők nevű árlistánál meg kell keresnünk a kisauto.hu nevű webshopot és ott a kisauto.hu webhsop nagyker vevők vásárlói csoportjának az UNAS azonosítóját kell beírnunk.

Ha helyesen végeztük el a beállítást, úgy a kiasuto.hu nevű UNAS webáruházunkban a nagyker vevők vásárlói csoportba tartozó vásárlók ha bejelentkeznek a vásárlói fiókjukba, akkor a termékek árai a rájuk vonatkozó, Nagyker árlista árain jelennek meg. 

Ugyan a beállítsok folyamata bonyolultnak tűnhet, azonban egy végtelen egyszerű beállításról van szó. Ha elakadtál a folyamatban és segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal a support felületünkön, ahol szakértő kollégáink hamarosan segítségedre lesznek. 

 

Téged is érdekel az OVIP-on keresztül történő árlistás árazás és szívesen kipróbálnád rendszerünket? 

Ne habozz! Keress minket elérhetőségeink egyikén és kérd ingyenes teszt fiókod még ma! 

További jó munkát kíván az OVIP csapata!

Vissza

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérje ingyenes tájékoztatónkat!

Tetszik az OVIP? Kérje egyből ingyenes próbaverziónkat!

Áraink Kapcsolat Kipróbálom!